top of page

Wandelen

Albugue bevindt zich midden in het natuurpark Des Grandes Causses en is daarmee een uitstekende plek om te wandelen. De goed onderhouden paden lopen door bossen en weilanden en langs de rivier de Tarn. Onderweg zul je weinig mensen tegen komen, maar deste meer natuur en spectaculaire vergezichten.

DSC_9621.jpg
IMG_3534.jpg
IMG_20180502_141448701_HDR.jpg

Er staan een tiental wandelkaarten met beschrijving ter beschikking, die starten vanaf Albugue. Er zijn korte wandelingen, waarvan sommige ook heel geschikt voor kinderen zijn. Voor de ervaren wandelaar zijn er ook dagtochten vanaf hier en vanuit alle dorpen in de omgeving variërend van 6 tot 18km.

Alle door ons uitgezette wandelingen zijn te lopen met gps. Klik hier voor de GPX-bestanden.

 

Recentelijk zijn er door verschillende gemeentes in de buurt rondwandelingen in de buurt gemarkeerd met gele tekens. Ook is er een nieuwe Grande Randonnée uitgezet (GR736, Sentier des Gorges et Vallée du Tarn), die door de hele Tarnvallei loopt.

kaart.jpg

Voor een volledig verzorgde wandelvakantie kun je ook bij ons terecht. We maken deel uit van het all-inclusive wandelarrangement "De Franse Valleientocht". Hieraan doen nog vier andere huizen van Nederlanders en Vlamingen mee, je loopt dus van huis naar huis. De eigenaren verzorgen elke dag een driegangenmaaltijd en je bagage wordt vervoerd. Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

Capture d’écran 2023-01-21 215613.png
bottom of page