top of page

Uitstapjes

Kanotochten

Heerlijk om te doen is een kanotocht over de Tarn. De rivier heeft een paar leuke stroomversnellingen en er zijn weinig mensen op het water. De stroming maakt het tot een ontspannen tocht. Met een picknick mee heb je een heerlijke dag op het water. Je kunt kano's huren in Trebas (ook verhuur van stand-up-paddles en elektrische fietsen) of in Broquies. Bij die laatste doe je een tocht met een spannende kanoglijbaan vanaf de sluis!

canoe5.jpg
xrapides-sur-le-tarn_w2000.jpg
kanoglijbaan_edited.jpg

Dorpen en Kastelen

Met de auto zijn er talrijke pittoreske dorpjes te bezichtigen met Vroegromaanse kerkjes, abdijen en middeleeuwse kastelen. Hieronder zijn foto's te zien van het dorpje Brousse-le-Chateau, het kasteel van Coupiac en Montaigut. In deze streek heeft de geschiedenis op veel manieren haar sporen achtergelaten: er zijn menhirs, dolmens en graftombes uit de neolitische periode en zelfs fossielen en voetsporen uit de dinosaurustijd. 

Natuurgebieden

Het autorijden in deze omgeving is een plezier: Er is weinig verkeer en de landschappen wisselen zich snel af. Rijd je naar Roquefort (beroemd om zijn schapenkaas) en Millau (bekend om zijn viaduct), dan kom je door “de Rougier”, een streek met rode aarde. Wij wonen in de Vallée du Tarn, maar rijd je een stuk stroomopwaarts, dan kom je in de Raspes du Tarn, dat met zijn steile rotspartijen en bijzondere dorpjes en stadjes ook weer een zeer unieke sfeer uitstraalt. Weer wat verder liggen de Gorges du Tarn, ook een spectaculair landschap. Daar vind je ook de vestingstadjes van de Tempeliers, zoals Saint Eulalie, Saint Jean d’Alcas en la Couvertoirade.

Albi

Het centrum van Albi staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco: De geboortestad van Toulouse Lautrec is vanuit hier te bereiken via een schitterende route langs de Tarn. Met zijn museum, zijn spectaculaire kathedraal, zijn overdekte markt en de prachtig gerestaureerde binnenstad is het de moeite van een dagje uit, ook om te winkelen, zeker waard. We bieden jullie een plattegrond met een leuke route aan om mee te nemen.

albi-pont-tarn.jpg

Musea

Voor een dagje binnen zijn er ook uitstapjes, bijvoorbeeld het museum met werken van Toulouse Lautrec in Albi , het insectenmuseum Micropolis voor groot en klein in Millau of het Musée Soulages in Rodez, met de belangrijkste schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar. Er zijn verder nog veel kleine musea te vinden in de omliggende dorpjes.

bottom of page